HTML

Back in U.S.S.R.

Volt ilyen ország és ez lett belőle.

Friss topikok

  • TataTata: És in _THE_ U.S.S.R. (2008.10.26. 08:28) 2,5 milliárd egy lakásért
  • burqus: Szép gyűjtemény! És ez csak a jéghegy csúcsa. Csak pár további példa az englishrussia.comról (de a... (2008.10.26. 06:58) Új kor új szobrok
  • rexter: ez valami rossz vicc volt vagy hulye vagy? pont mi rendeztu volna beugrokent az utolso pillanatban... (2008.10.25. 23:29) Lesz foci EB Magyarországon

Linkblog

Товарищи конец!

2008.09.21. 20:21 ussr

Valamikor a Dél-Oszét válság idején sajtótájékoztatót tartottak Ankarában.

Kérdések, az orosz külügyminiszter Szergej Lavrov válaszol. A válságot nem érintő kérdések.

               Kérdés: Miért állitották le az amerikai hús exportot?

Válasz: Minöségi kifogások léptek fel, ameddig az amerikai fél nem rendezi azokat, leállitotuk az amerikai hús exportját. A lakosság nem fogyaszthat kifogasolható minőséget!

Nem volt kimondva, diplomatával van dolgunk. Attól, hogy valami amerikai, már nem esnek hasra Oroszországban és nem esznek minden szart.

Eszembe jutott, hogy valamikor Magyarország is szállitott húst a Szovjetúnióba. És nem csak húst. Nem akartam foglalkozni akkor ezzel a hogyan veszitsünk piacot dologgal.

Kb. két hete egy orosz receptes bloggon találtam ezt a címszót: Венгерский Бограчгуйяш(magyar bográcsgulyás). Ha nem is a klasszikus recept, a szerző szerint, de sikert aratott anyós és családja fogadásakor.

Előtte

 

Végeredmény

 

Volt komment is, nem is kevés. Az egyik komment hivatkozott Gundel Károly "Kis magyar szakácskönyv" könyvére(megjelent oroszúl is), ahol Gundel azt írja, hogy aki szeretné reprodukálni a magyar konyha izeit az szerezzen be magyar disznózsirt, magyar paprikát és fűszerpaprikát, magyar hagymát és paradicsomot. Akkor most ne készitsek semmit, ami magyar étel?

Annó a Szovjetúnióban minőségnek számitott a magyar csirke, pulyka, zöldségek és Globusz konzervek - mondta a  Szentpétervári szlavisztika proffom. Nekünk sikerült ezt a piacot elveszitenünk!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://backinussr.blog.hu/api/trackback/id/tr83674744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása