HTML

Back in U.S.S.R.

Volt ilyen ország és ez lett belőle.

Friss topikok

  • TataTata: És in _THE_ U.S.S.R. (2008.10.26. 08:28) 2,5 milliárd egy lakásért
  • burqus: Szép gyűjtemény! És ez csak a jéghegy csúcsa. Csak pár további példa az englishrussia.comról (de a... (2008.10.26. 06:58) Új kor új szobrok
  • rexter: ez valami rossz vicc volt vagy hulye vagy? pont mi rendeztu volna beugrokent az utolso pillanatban... (2008.10.25. 23:29) Lesz foci EB Magyarországon

Linkblog

A csecsen klán vesztesége

2008.09.25. 11:24 ussr

Tegnap este(09.24.)  Moszkvában a lámpánál megálló mercedesre több lövés adtak le, minek következtében a benne utazó Ruszlán Jámádájev a helyszinen életét vesztette és a vele utazó Szergej Kizjun tábornok(ex csecsenföldi katonai parancsnok, Jámádájev 2001-2002 között helyettese volt) a botkini korház reanimációs osztályára szállitva.

Ruszlán Jámádájev(47). A duma képviselője(2003-2007). A Csecsen földön befolyásos Jámádájev család legidősebb tagja. Az Egységes Oroszország(Единая Россия) képviseletében, listáról jutott a Dumába. Kitüntetve-Oroszország hőse.

Az 1994-1996-os háború idején a szeparatistákat támogatja, testvéreivel. 1997-ben konfliktusba kerül Samil Basszájevvel(A Dagesztánra támadó Basszajevet nem engedi áthaladni a tejp(klán) által kontrolált gudermeszi területen). 2000-ben átáll a föderálisokhoz(orosz hadsereg), harc nélkül átadva az általa kontrolált Gudermesz városát. Késöbb a sajtónak elmondta, hogy fegyver a kezében nem volt "a tábornokok soha nem lőnek". Hozzátette:" Az alsóbb társadalmi rétegek harcolnak. Mi ugyan abban a helyzetben voltunk, mint most. A háború folyik, mi eszünk. És nem is rosszúl."(Kis nyelvtan: кушаем-eszünk, de a szótő куш-nagy pénzösszeg, bomba üzletet csinál).

2001-től csecsenföld katonai helyettese(a fönök Szergej Kizjun tábornok). Több katonai akcióban vesz részt testvéreivel. 2002-ben a testvére Szulim is betölti katonai helyettes postot. Testvére Dzsabrail az orosz honvédelmi minisztérium különleges alakulatát vezeti, az alakulat tagjai csak csecsenek voltak(együttműködve az orosz hadsereggel több csecsen lázadó vezért likvidáltak). 

2002-ben az Egységes Oroszország regionális vegrehajtó bizottság vezetője. Kizjun tábornok javaslatára: "A párt élére kell állnod! A hadseregre csak az elején van szükség, utána mindenben a pártok döntenek".

2004 augusztusában elnöki(Putin) rendeletben megkapja az Oroszország Hőse címet(indoklás: a bátorság és hősiesség, szolgálati kötelesség teljesitése közben az életre veszélyeztető körülmények között. Ő lett a második a családban. Testvére Dzsabrail is megkapta, posztumusz ).

A Jámádájev Kadirov ellentét miatt, nem lett az Egységes Oroszország regionális párt elnöke(Jámádájev részéről voltak próbálkozások Kadirov elmozditására, testvéri és fegyvers ráhatás segitségével).

A gyilkosság kiváltó oka: üzleti vagy vérbosszú, talán soha nem derül ki. A gyászolók: feleség három fiú, két lány.

A fiatalabb Jámádájev testvér Badrudi, országos körözésben, zsarolásért. Van kinek folytatni. 

Stirlic információk: Tejp - a csecsen nép nemzetiségi-törzsi egysége, amely néhány családi közösségből áll, visszavezetve egy konkrét személyre(családra), foglalkozásra vagy származásra. Információk szerint kb. 130 tejp létezik(más források szerint 300). A csecsen népesség 1360000.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://backinussr.blog.hu/api/trackback/id/tr91680727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása